För boende

Här hittar du information som rör din medlemslägenhet och annan praktisk information kring ditt boende och medlemskap i föreningen.

Den tidigare s.k. bopärmen, som funnits i bostadsrätter sedan länge, finner du nu här. Alla dokument går bra att skriva ut om du så önskar. Som ett komplement finns också möjlighet att ladda ner boendeappen till din mobil eller surfplatta.

Fastighetsägarna är vår tekniska förvaltare. För felanmälan av hissar, el, värme, ventilation, lås m.m. se under fliken Kontaktuppgifter. Där hittar du även tips på hantverkshjälp.

"Tillsammans äger vi som bor i huset, bostadsrättsföreningen och fastigheten. Det innebär att vi också har ett gemensamt intresse av att den sköts på bästa sätt.” (Bostadsrätterna (2013), Att bo i bostadsrätt)

Citatet ovan  är hämtat ur broschyren ”Att bo i bostadsrätt”. Den innehåller information och grundläggande regler som gäller för bostadsrättsföreningen, hur den fungerar och vilka instrument och metoder vi ska leva med, för att både förvalta vår fastighet och minska risken för osämja. Här finns också tips som kan vara aktuella om du ska köpa ny lägenhet eller sälja din nuvarande. Här förklaras också vad som händer på föreningens årsstämma och hjälp till att tolka ekonomin i föreningen. Önskar du få en sådan broschyr så kontaktar du styrelsen på styrelsen@sjostaden2.se